Patsy

C.I.B & POHJ & FI & SE & DK & NO MVA HeVW-12-13-14-15 VV-12-13-15 NOW-08
Wheelback's African Queen


Iisä:
SUCH NUCH NORDUCH Roseneath Masquerader
Emä: FIN & EST & S MVA Jewbull's American Pie
Syntynyt: 18.8.2004
Omistajat: Ulla ja Eero Karri

Kuva: David Dalton

Patsyn sukutaulu
Patsyn näyttelytulokset
Patsyn kuvagalleria

Patsy on seniori-ikäinen bullirouva, joka tietää erittäin hyvin mitä tahtoo. Emänsä Bessien (FIN & EST & S MVA Jewbull's American Pie) ainokaiseksi jääneenä pentuna se on kasvanut hyvin itsenäiseksi ja itsevarmaksi bulldoggiksi. Patsylla on myös temperamenttia vaikka muille jakaa.

Patsy ottaa paljon kontaktia ihmisiin, mutta viihtyy hyvin myös omissa oloissaan. Lempipaikka kotona on eteisen piirongin alla, jossa Patsy lepäilee kuin krokotiili. Reaktiot ovat kuitenkin salamannopeat, kun postiluukku kolahtaa. Sanaton sopimus on, että Patsy saa "tappaa" postiluukusta kolahtavat mainoslehtiset, mutta päivän lehteen ei kosketa. Tämän tavan Patsy on myös periyttänyt Burt-pojalleen (Wheelback's Big Easy).

Jos Patsy ei saa mielestään tarpeeksi paljon huomiota, se läppää tassulla ja katsoo ylöspäin syyttävän näköisenä. Kun Patsy haluaa huomiota, on sitä saatava koko ajan, ei vain hetken verran. Hyvä keino on myös trampata tassulla vieraan jalalle, niin eiköhän jotain jo tapahdu. Mielestään Patsy on ehdottomasti huomion arvoinen, nimesä mukainen kuningatar!

Patsy ulkoilee mielelään, kun sille päälle sattuu. Aina ei kävely kuitenkaan miellytä, vaan ulkona "lonnitaan" niin laiskasti jalkoja raahaten, kuin vain pystytään. Patsyn lempipolku kulkee ihanan puiston viertä, jossa vanhat herran heiluvat viheriöllä huiskimassa ja manailemassa. Talvisin sama Talin golfkenttä on mieluisa ulkoilupaikka, jossa voi lumessa treenata lihaskuntoa.

Ruoka on Patsyn intohimo. Ruokahetki on pyhä, eikä sitä saa häiritä. Olisikohan Patsyn afrikkalaisissa sukujuurissa mukana myös hieman hyeenaa? Se, joka tulee nuuskimaan Patsyn ruokakuppia, saa tutustua tämän tiukempaan puoleen.

Patsy on myös näyttelyissä hyvin temperamenttinen. Jos tuomari ei miellytä, tai Patsy näkee, ettei tuomari arvosta sitä, menettää se kokonaan mielenkiintonsa esiintymiseen ja löntystelee kehässä tympeän näköisenä. Jos taas tuomari on mieluinen, ja vielä osoittaa huomiota Patsylle, esiintyy tämä kuin paraskin primadonna. Vanhemmalla iällä Patsy on oppinut esiintymään myös isoissa kehissä, ja menestystäkin on tullut itseään täynnä olevalle vanhalle rouvalle veteraanien BIS-kehissä.

Erityisen paljon Patsy rakastaa näyttelyissä saatavia ruusukkeita. Silloin kun palkinto ei sen kohdalle osu, nappaisi se mielellään toistenkin koirien ruusukkeet. Ainoa ruusuke, joka Patsya hieman hämää, on valkoinen cacib-ruusuke, se kun näyttää aivan samanlaiselta kuin Ulla-omistajan Patsyn kuonon puhdistamiseen käyttämät isot vanulaput. Niinpä eräässä näyttelyssä nähtiin Patsyn kellistyvän selälleen cacibin saatuaan, se oletti, että nyt on vuorossa kuonon puhdistus.

Patsy nauttii näistä huoltorituaaleistaan kynsienleikkuutta lukuunottamatta. Kunnon "villieläimen" tavoin se ei lankaan pidä siitä, että sen kynsiin kosketaan. Viikottainen manikyyri on kuitenkin pakollinen ohjelmanumero, jonka jälkeen murjotetaan tovi hyvin loukkaantuneena.

Patsy on Wheelback's B-pentueen ja F-pentueen ylpeä emä ja useimpien kasvattiemme kantaäiti. Kotona Patsyn seurana asustaa Dina-tytär (Wheelback's Big Spender), jonka kanssa Patsy riehaantuu joskus jopa leikkimään. Vaikka Patsy on muuten tiukka daami, on sen sydämessä heikko kohta omalle jälkeläiselle. Dina saa kiusata Patsya melkein miten paljon vain, ja Patsy ottaa vastaan kaiken. Patsy oli pentueelleen erinomainen emä.

Nimensä Patsy on saanut upeaäänisen countrylaulaja Patsy Clinen mukaan.


© Liisa Suoninen ja Pasi Apajalahti Viimeksi päivitetty 6.12.2015